Već drugi dan traje rušenje kampa Vučjak i postaje sve jasnije da će trebati izvjesni period kako bi se ovaj lokalitet sanirao i doveo u prvobitno stanje kako je planirano.

Ministrica zdravstva, rada i socijalne politike Unsko-sanskog kantona, Nermina Ćemalović je na jučer održanoj konferenciji za novinare objasnila na koji način će Vučjak biti saniran.

Kako nam je jučer rekao sekretar Crvenog križa Bihać, Selam Midžić, ove radove preuzela je Civilna zaštita, a njegovi volonteri pomažu i nalaze se u kampu već dva dana. Dio sanacije će vršiti i Zavod za javno zdravstvo, čiji automobil smo jučer vidjeli na Vučjaku. Također, prema riječima ministrice Ćemalović, ulogu u ovim aktivnostima će imati i Veterinarski zavod.

Podršku pruža i JKP Komrad Bihać, čije radnike smo također sreli na Vučjaku.

Pogledajte kako danas izgleda ono što je ostalo od kampa.

(uskinfo.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.