Na Graničnom prijelazu Maljevac-Velika Kladuša, na strani Države BiH, minulih dana vikenda, odvijala se prava ljudska drama sa putnicima, građanima BiH koji su se vraćali iz inostranstva svojim kućama.

Organizacija njihovog planiranog prijema, u potpunosti je zakazala i nespremno dočekana iako se sve unaprijed znalo. Koordinacija nadležnih bila je katastrofalno loša a što su pokušali, a vjerujem da nisu uspjeli, prikriti zabranjujući medijima da toj ljudskoj drami prisustvuju i razgovaraju sa putnicima.
Već smo u prethodnom prilogu obavijestili javnost da je sinoć iza ponoći u trijažnim šatorima koji su locirani na Graničnom prijelazu, pored zaobilaznice, došlo do požara u kojem su tri šatora i mobilni sanitarni čvor gorjeli. Vatrogasci su brzo intervenisali i nije bilo nikakvih posljedica.

Danas u popodnevnim satima svih 80 putnika sa vlastitim prevozom, pod pratnjom policije ispraćeno je u kantonalni karantin koji se nalazi u zgradi Medrese u Cazinu.
Zbog činjenice da smo razgovarali sa putnicima kojima je ovo treće putovanje u Cazin od kako su u petak prešli državnu granicu, onda se može konstatirati kako je ovaj problem riješen u Velikoj Kladuši ali sada prenešen u Cazin gdje tek nastaju problemi jer se radi o velikom broju putnika – građana BiH, od kojih je većina sa prostora USK-a.

Izvor: reprezent.ba