Usprkos velikom osiguranju utakmice između Atalante i Dinama (2-0) te tisućama policajaca na ulicama Milana, nisu uspjeli spriječiti tučnjavu koja se dogodila nešto iza 19 sati u blizini stadiona Giuseppe Meazza.

Sve je trajalo vrlo kratko, manje od jedne minute, a na videu koji smo dobili vide se detalji žestokog sukoba. Koristile su se baklje, letjele su i boce i razni predmeti, desetak navijača ušlo je u fizički obračun, a policija je sve mirno promatrala sa strane.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Kako tvrdi policija, a prenosi Sky Sport, stotinjak hrvatskih navijača odvojilo se iz kortea pri dolasku na Via Don Gnocchi, oko 500 metara od stadiona, te se sukobilo s navijačma Atalante.

Prodavači u blizini na ulici Via Don Gnocchi nisu mogli vjerovati što se događa, vikali su i protestirali, a onda su specijalci ipak uspjeli uspostaviti red.

POGLEDAJTE VIDEO

Boysi grmjeli u Milanu: Ti si ponos mog Zagreba grada…

Epilog sukoba trojica su ozlijeđenih Talijana, a među njima su dječak od 14 godina i njegov 50-godišnji otac kojima je pomoć pružena na mjestu događaja. Jedan je 21-godišnjak prevezen u bolnicu San Carlo, ali ni njegovo stanje nije zabrinjavajuće.

📣 Tensione a #SanSiro prima di #AtalantaDinamo Interviene la polizia

Objavljuje Tuttomercatoweb.com u Utorak, 26. studenoga 2019.

Nedugo potom došlo je do novog obračuna u blizini stadiona, kraj ulaza broj 1, kad se 3000 hrvatskih navijača sukobilo s ultrasima Atalante. Policija je brzo intervenirala, a lakše ozljede zadobila su petorica navijača Atalante između 30 i 40 godina. Četvorica su prevezena u bolnicu.

Cijeli dan talijanska je policija vršila pretres navijača koji su u velikom broju stigli iz Hrvatske. Kod trojice je našla hladno oružje i dimne bombe tijekom dana, a kod još šestorice pred početak utakmice u blizini stadiona. Oko 150 hrvatskih navijača pokušalo je ući na stadion bez ulaznice, ali nisu u tome uspjeli.

26/11/2019 Champions League
Troubles before the match Atalanta vs. Dinamo Zagreb pic.twitter.com/NeVHOCRzdH

— Casual Ultra (@thecasualultra) November 26, 2019Izvor: Josip Tolić, iz Milana: Dubravko Miličić / 24sata.hr