Prvo kolo proljetnog dijela HNL-a i odmah nemile scene na hrvatskim stadionima. Hajduk je pobijedio Varaždin na gostovanju 3-0 uz čak četiri intervencije VAR-a (tri dosuđena penala i jedan poništen gol), ali utakmica je brzo pala u drugi plan nakon incidenata na južnoj tribini.

Domaćini su zamolili navijače Hajduka da ne napuštaju južnu tribinu i pričekaju s izlaskom što se nekima nije svidjelo. Dio navijača preskočio je ogradu, došlo je do naguravanja s policijom, a jedan je policajac i ozlijeđen te je oštećeno službeno vozilo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Policija u priopćenju tvrdi kako ih je “napalo 200 maskiranih pripradnika navijačke skupine Torcida”. Na snimci koju nam je poslao čitatelj vidi se kako policija izdvaja neke od izgrednika i odvodi ih s tribine, što su navijači popratili negodovanjem.

– Daj, pustite ga! Pusti! Šta radite? – vikali su s južne tribine, a onda je, desetak metara dalje, policija silom ukrotila jednog od navijača gostiju.

“Policijski službenici prema većem broju osoba uporabili su sredstva prisile – tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima”, priopćili su iz varaždinske policije.

PRIOPĆENJE POLICIJE

‘Dvjesto maskiranih torcidaša napalo policajce u Varaždinu’

Tri su osobe provedene, a nastavlja se kriminalističko istraživanje pregledom snimki kako bi pronašli druge osobe koje su sudjelovale u napadu i neredima.

Neslužbeno, neki od izgrednika su se razbježali u autima te ih je policija lovila po varaždinskim ulicama. Ozlijeđeni policajac zbrinut je u varaždinskoj bolnici, zadobio je natučenja i lakše tjelesne ozljede te je pušten na kućnu njegu.

Više saznajte na izvornom linku: Josip Tolić – VIDEO Tučnjava Torcide i policije nakon utakmice Varaždin – Hajduk / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.