(VIDEO) TUGA U BOSANSKOJ KRUPI: Stotine ljudi na posljednjem ispraćaju Edite Malkoč

Dženaza za tragično preminulu Editu Malkoč klanjana je danas u 13.30 sati ispred njene kuće u Bosanskoj Krupi.

Nakon klanjana dženaze tužna povorka je krenula prema mezarju, gdje je mlada studentica psihologije, čiji je život prekinuo nemarni vozač Sanjin Sefić, sahranjena.

Vozač golfa VI je, prošavši kroz crveno i to brzinom od 100 kilometara na sat, pokosio dvije studentce koje su prelazile cestu na pješačkom prelazu kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Jučer je u Bugojnu klanjana je Dženaza drugoj tragično nastradaloj studentici Selmi Agić.

Enes Malkoč, Editin otac ispričao je da je Edita bila studentica treće godine Odsjeka za psihologiju. Odlična studentica, kćerka, sestra i tetka. Stradala je s najboljom prijateljicom i cimericom.
– Šta ću ja sad, šta da kažem, ne znam ni to. Druga kćerka mi je javila, vidjela je valjda na internetu. Imam njih dvije i unuku. Otišla je u četvrtak i eto – jedva je izgovorio.- Ostala sam  samo ja svojoj mami i tati. Nemamo više ni braće ni sestara. Ne mogu vam riječima opisati o kakvoj se osobi radilo. Edita je bila najdivnije i najposlušnije dijete koje postoji. Kod nje nije bilo ni neću ni ne mogu, bila je jako vrijedna, marljiva učenica – izjavila je Editina sestra Enesa Malkoč-Kekić.