Osim mogućnosti da se detaljno vidi kako fetus izgleda u određenoj nedjelji razvoja, roditelji mogu ovaj model bebe da dodirnu, uzmu i zagrle.

Ruska kompanija Embryo 3D na čelu s Ivanom Gridinom počela je da nudi uslugu izrade 3D modela bebe iz stomaka koji prave uz pomoć snimaka sa ultra zvuka.

A iako sve zvuči pomalo čudno, ideja je zapravo razvijena kako bi budući roditelji i ljekari koji vode trudnoću mogli detaljnije da vide bebu u slučaju tjelesnih abnormalnosti kod razvoja ploda.

Gridin je priznao da je na ideju došao zbog svoje dobre prijateljice koja se plašila da se njena beba ne razvija kako treba pa je nju i uzeo kao primjer razrade ideje.

Nešto slično već su 2016. godine ponudili i Brazilci koji su razvili tehnologiju virtualnog Oculus Rift 3D prikaza bebe, napravljenu uz pomoć ultrazvučnih i MR snimaka, a kojoj je takođe cilj otkrivanje najsitnijih detalja bebinog izgleda u materici kako bi se otkrile eventualne nepravilnosti.

Rusi su ovim daljim korakom zaista napravili revoluciju jer budući roditelji sad ne samo da mogu dobro da vide kako njihova beba izgleda u tom trenutku razvoja i da provjere da li je sa bebom sve u redu, nego mogu doslovno da je dodirnu, pridrže i zagrle, tačno onakvu kakva je u stomaku, piše cdm.me.