Nogometaši Cracovije pobijedili su u Varšavi u okviru 22. kola poljske Ekstraklase ekipu Legije rezultatom 2:0, a gledatelji su mogli vidjeti jednu urnebesnu situaciju.

Gostima je pomoglo to što su 15 posljednjih minuta igrali s čovjekom više nakon isključenja Williama Remyja, oko kojeg je nastala prava pometnja.

Naime, sudija je prvo Remyju pokazao drugi žuti karton zbog oštrog starta, što je očito iživciralo Francuza, koji je svoju žrtvu zatim i nagazio.

Sudija taj detalj isprva nije primijetio, ali je na znak pomoćnika odlučio iskoristiti VAR, koji mu je otkrio šta se tačno dogodilo.

Remyja su pozvali da se vrati na teren, on je pomislio kako je sudija poništio žuti karton te da će moći nastaviti igru.

Međutim, doživio je novo razočaranje budući da je sudija prvo povukao drugi žuti karton, ali nakon toga mu je pokazao direktni crveni.

Sudija je opravdano izveo cijeli performans jer bi Remy s dva žuta dobio jednu utakmicu suspenzije, a zbog direktnog crvenog će morati duže na pauzu, prenosi Klix.ba.

Izvor: vijesti.ba