Policija troje njemačkih državljana koji su bebu u autu ostavili sumnjiči za kazneno djelo povrede djetetovih prava.

Prizori iz snimke izvlačenja sedmomjesečne djevojčice iz automobila u Umagu.

Umaška policija u suradnji s ispostavom Buje dovršila je kriminalističko istraživanje nad troje njemačkih državljana u dobi od 47, 48 i 22 godine koji su jučer u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima 45 minuta ostavili sedmomjesečnu djevojčicu, izvijestila je istarska policija.

Policija ih sumnjiči za kazneno djelo povrede djetetovih prava, a neslužbeno se doznaje da se radi o majci te baki i djedu djevojčice.

Policija je u srijedu oko 12,30 sati zaprimila dojavu da je na parkiralištu na obali Josipa Broza Tita u Umagu u automobilu “golf” njemačke registracije zaključano dijete.

Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je kako su vatrogasci iz zaključanog automobila izvukli dijete dok je ekipa hitne medicinske pomoći Umag pružila pomoć djetetu, koje srećom nije ozlijeđeno.

Nad njemačkim državljanima provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima 45 minuta ostavili dijete pa su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

Neslužbeno se doznaje kako su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Umag jučer u 12.54 sati dobili poziv policije za intervencijom nakon što je sedmomjesečna djevojčica, dok je vanjska temperatura zraka bila oko 30 stupnjeva Celzija zatečena u zaključanom automobilu, gdje je beba sigurno bila sama barem 45 minuta.

Istarska policija još jednom upozorava građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje.

Javna vatrogasna postrojba Umag danas je na svom Facebook profilu objavila snimku izvlačenja sedmomjesečne djevojčice iz automobila. Na snimci se čuje plač djevojčice.(jutarnji.hr)