Ona je rekla da zatvaranje posljednje posebne sjednice Narodne skupštine za javnost nije bila nikakva misterija, već poruka da nije vrijeme za dugačke političke i druge priče, već okupljanje i donošenje odluka u vezi sa rješavanjem problema usljed virusa.

 
– Svi smo sada usmjereni na ono što se dešava u okviru zdravstva i epidemije, te kakve mjere ćemo da donosimo u privrednom i drugom smislu. Postoje zamjerke opozicije na račun vlasti i mislim da su to neke redovne stvari, iako nije vrijeme za njih. Ali, bit će vremena kada ćemo politički moći da se suočimo. Sada je vrijeme da spašavamo živote, budemo disciplinirani, vodimo računa o svojim porodicama, okruženju, jedni o drugima i paralelno spašavamo svoj ekonomski i finansijski život – navela je Cvijanović za ATV.

Ona je naglasila da se sada mora voditi računa da kompletno društvo bude odgovorno, a da će biti vremena da ukrštaju politička koplja. 

Cvijanović je poručila građanima da zbiju redove, pridržavaju se pravila nadležnih i nikoga ne ugroze kako bi svi zajedno prevazišli probleme usljed pojave virusa sa što manje smrtnih slučajeva.

– Vjerujmo jedni drugima i našim zdravstvenim radnicima koji će uraditi sve u njihovoj moći da se savlada ova situacija – rekla je Cvijanović.

Ona je rekla da postoji komunikacija institucija Republike Srpske i Federacije BiH, kao i sa nivoom BiH, ali i istakla da se glavna bitka, ipak, vodi u RS jer su ovo zatvoreni sistemi. 

– Svi u institucijama imamo dodatni režim rada, i institucije, i zdravstveni radnici, policija i mediji. Takva su vremena i moramo se usmjeriti na prioritete, a to su zdravlje ljudi i finansije – poručila je Cvijanović.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Vidjet ćemo hoće li biti lokalnih izbora / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.