Vijeće ministara BiH danas o stanju u oblasti migracija u BiH

BHRT

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da razmatra Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini, u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH.
Trebalo bi da bude razmatrana i Informacija o prijedlogu rješenja za osiguranje kontinuirane zaštite i pomoći strancima žrtvama trgovine ljudima u BiH.

Na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH bi, između ostalog, naći će se i Informacija o trenutnom stanju pripreme odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

Pred ministrima će biti i informacija o rješavanju statusa agenta i zamjenika agenta Vijeća ministara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, kao i Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o agentu Vijeća ministara pred Evropskim sudom za ljudska prava i Uredu agenta čiji je predlagač Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o odobravanju novog zapošljavanja u Ustavnom sudu BiH, kao i Prijedloga pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Instituta za mjeriteljstvo BiH.



1

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...