Vijeće ministara BiH: Povećane akcize na gorivo za 15 feninga po litru


Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini.

Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini preciziraju se akcize na naftu i naftne derivate.

Tako će akcize za izgradnju autocesta biti povećane za 10 feninga po litru (sada će ukupno iznositi 20 feninga po litru) dok će akcize za izgradnju magistralnih i regionalnih cesta biti povećane za 5 feninga po litru i iznosit će 20 feninga po litru.

Ove izmjene prate prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda te Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini.

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH ranije tekstove zakona uskladit će s raspravom na današnjoj sjednicom, nakon čega će set prijedloga zakona biti dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje po hitnoj proceduri.

/klix.ba0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...