Vijeće ministara BiH usvojilo je informaciju o Sporazumu o donaciji vakcina “Astra Zeneka” između Vlade Srbije i Vijeća ministara, potvrdio je predsjedavajući VMBiH Zoran Tegeltija.

Tegeltija je pojasnio da je riječ o donaciji 5.000 vakcina, odnosno 10.000 doza, Vlade Srbije za potrebe Federacije BiH.

– Ministarstvo civilnih poslova je određeno za nadležnog primaoca donacije u ime Vijeća ministara, a resorni ministar ovlašćen je da potpiše Sporazum o donaciji između Vlade Srbije i Savjeta ministara – pojasnio je Tegeltija.

Vanredna telefonska sjednica Vijeća ministara BiH održana je jutros. Informacija o donaciji je usvojena sa 9 glasova “za”. Ministrica Bisera Turković glasala je “za”, uz uvjet da se prvo pribavi saglasnost Agencije za lijekove BiH pa da tek onda vakcine idu u upotrebu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je jutros avionom na Međunarodni aerodrom u Sarajevo gdje je dopremljeno 10.000 doza vakcina “Astra Zeneka”, koje je Srbija donirala za imunizaciju građana FBiH.

Izvor: Avaz.ba