Oslabljena Podravka Vegeta skupo je prodala kožu protiv Vipers Kristiansanda, sjajnih Norvežanki koje važe za jednog od favorita u Ligi prvakinja, izgubivši 34-28. Doputovale su na sjever kontinenta bez Ane Debelić i bez Dejane Milosavljević, koja je u dosadašnjim pet kola bila možda i najbolja u redovima Koprivničanki.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

I tako oslabljene su bez imalo treme krenule u susret i u prvih 15-ak minuta bile bolje na vrelom norveškom parketu. Doduše, trener domaćina je u početku na klupi držao sjajnu Loke, i kad je Podravka Vegeta povela 10-9, onda je vidio da vrag bere šalu i sve adute poslao na parket.

Tad su se domaće rastrčale, a gošće se ponovo i to po ko zna koji put upale u crnu rupu. Uslijedila je crna rupa jer su domaće složile niz od sedam golova i pritom sačuvale svoju mrežu.

U drugom dijelu Saračević je umjesto Risović na gol poslao Ećimović, koja je skinula nekoliko udaraca zaredom i sedmerac te vratila optimizam da bi se gošće mogle vratiti. Poraz, međutim, nisu izbjegle iako su drugi dio dobile jednim golom razlike.

Ovom utakmicom igračice iz grada juhe ispale su iz najelitnijeg natjecanja, ali s proljeća nastavljaju u EHF kupu.

Foto: Terje Refsnes Oddeskogen 23 4735 Evje,NORWAY

Trener Zlatko Saračević nakon utakmice je izjavio:

– Čestitam curama na dobroj i čvrstoj utakmici. Ponovno smo upali u svoju tradicionalnu crnu rupu u prvom poluvremenu, a ostatak utakmice bio je na našim krajnjim mogućnostima s ovakvom krnjom ekipom. Idemo dalje, sad je pauza, a nakon nje se pripremamo za nastavak domaćeg prvenstva i EHF kup.

Elena Gjeorgjijevska nakon utakmice je rekla:

– Stigli smo ovamo bez pritiska, no nadale smo se i pokušale pobijediti. Trudile smo se igrati da se ne osjeti da nam nedostaju dvije važne igračice, no nije išlo.

Vipers Kristiansand – Podravka Vegeta 34-28 (20-13)

Kristiansand (Norveška, Auqarama Kristiansand, 1660 gledatelja
Sutkinje: Viktorija Kijauskaite i Ausura Zaliene (Litva), delegatkinja: Ljudmila Bodnieva (Rusija)

Vipers Kristiansand:  Pedersen 4, Yang 2; Arntzen 1, Refsnes, Morais 3, Jonassen 3, Waade 1, Sulland 1, Andenaes 5, Dahl 11, Tomac 1, Naes Andersen, Loke 7. Trener: Ole Gustav Gjekstad

Podravka Vegeta: Risović 6, Ećimović 6 (+1); Turk 4, Karlovčan, Popović, Jandrašić, Milošević 1, Džono 2, Mugoša 3, Franušić 1, Stanko 5, Gjorgjijevska 5, Tsakalou 7. Trener: Zlatko Saračević

Sedmerci: Vipers Kristiansand 6 (5), Podravka Vegeta 4 (3)

Isključenja: Vipers Kristiansand 6 min. (Jonassen, Sulland, Dahl), Podravka Vegeta 10 min. (Turk, Karlovčan, Džono, Franušić, Stanko)

Igračica susreta: Dahl

Izvor: Željko Rukavina / 24sata.hr