Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) ponovio je danas da je koronavirus koji se širi svijetom “kineski”, uprkos velikim protestima iz Pekinga. 

– Došao je iz Kine, pa mislim da je vrlo precizan – rekao je Tramp na konferenciji za novinare, braneći raniju objavu na Twitteru u kojoj je koristio oznaku za pandemiju COVID-19.

Tramp je naznačio da je drugi motiv ponavljanja onoga što je rekao činjenica da je kineska kampanja okrivila američku vojsku za virus.

– Kina je objavila neistinite informacije – rekao je Tramp.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Virus je došao iz Kine, zbog toga je “kineski” / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.