U subotu je u Vitezu odigran gradski derbi koji je ujedno i derbi Druge lige FBiH – Zapad. Lokalne utakmice, kao poprište životnih mudrosti uz potoke alkohola, zezancije, još boljeg nogometa i neopjevanih, domaćih junaka, uvijek su nepresušni izvor mitskih tema. A baš jedna takva odigrala se na Gradskom stadionu u Vitezu gdje je domaćin bio – Vitez.

Fudbalski klub Vitez, točnije, a ‘gost’ – također Vitez. Onaj Nogometni. Iako bi neki rekli da je fudbalski i nogometni jedno te ista stvar, sudionici vatrenog derbija ne bi se baš složili. Dubljom analizom dolazimo do saznanja da su i FK Vitez i NK Vitez ustvari domaćini. I gosti. Čekaj, tko tu koga?

Ipak, nominalni domaćin bio je FK Vitez jer Gradski stadion u Vitezu dijeli s NK Vitezom. A još bolja stvar je što u ligi postoji i treći Vitez – onaj iz Bužima. Da se svi zajedno sjednu za stol komotno bi se mogli zvati Vitezovi Okruglog stola.

I takav derbi privukao je solidan broj ljubitelja nogometa. Po hladnom vremenu NK Vitez poveo je u 11. minuti golom Bašića da bi FK Vitez izjednačio autogolom nakon prodora Zukana. Potpuni preokret i ludilo na tribinama pristalica Viteza u Vitezu donio je Ramić u 67. minuti.

FK Vitez izdržao je do kraja i odnio pobjedu postavši jesenski prvak u utakmici u kojoj je sudac Ekrem Šišić podijelio čak 13 žutih kartona. Pravi prijateljski, gradski derbi.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor: Boris Trifunović / 24sata.hr