Zatvoren protor i ograničeno kretnje idealno je za gomilanje kilograma, ali ne ako iskoristite ove male trikove. Za vrijeme izolacije kretanje je svedeno na minimum, a hrana je ono za čim svi posežemo kad previše vremena provodimo u kući ili nam je dosadno. U onim trenucima kada pokušamo da sakrijemo ili potisnemo negativne emocije to uglavnom činimo tako što jedemo pojačano, kažu psiholozi. U kućnim uslovima možemo da vježbamo, ali ako niste ljubitelji preznojavanja, imamo trikove koji djeluju, a da se neodričete ničega previše.

Pripremite obroke na početku dana

Ovako ćete imati potpuni uvid u ono što ste pojeli i koliko kalorija te unijeli. Osim toga mnogo je bolja opcija pripremiti sve odjednom, jer tako nećete doći u iskušenje da gricnete još nešto dok pripremate svaki obrok.

Pronađite zdravije opcije

Umjesto da grickate čips uz film, odaberite neku zdraviju varijantu. Kokice su mnogo bolje za organizam, a imaju i znatno manje kalorija, kažu nuticionisti. Dobar izbor je i nasjeckano povrće na štapiće koje možete da jedete uz grčki jogurt.

Zavarajte glad salatama

Uz svaki obrok dodajte veliku porciju povrća. Tako ćete napuniti želudac, pa će manje mjesta ostati za ostalu hranu. 

Unosite dovoljno tečnosti

Hidratacija je bitna iz više razloga, a pomoći će i u otklanjanju osjećaja gladi. Želudac će u ovom slučaju u svakom trenutnu biti napunjen, pa je manja vjerovatnoća da ćete imati iznenadne napade gladi. Osim vode možete piti i čajeve koje ćete zasladiti stevijom.

Žvačite

Dok jedete budite skoncentricani samo na hranu. Vodite računa koliko puta ste je sažvakali. Imajte na umu da stručnjaci kažu da signal od želuca do mozga putuje 20 minuta. Dajte vremena želucu da da do znanja tijelu da je sit.

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – Vitki i tokom perioda izolacije: Trikovi kojima ćete držati apetit pod kontrolom / (azra.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.