U susretu 21. kola portugalskog prvenstva Porto je svladao Guimaraes 2-1, no to je prošlo u sjeni negativnih scena koje su se dogodile 20-ak minuta prije kraja susreta. 

Moussa Marega je u 60. minuti zabio pobjednički gol za Porto, a onda su se pojačale rasističke uvrede s tribina koje su krenule već na zagrijavanju. Devet minuta nakon zabijenog gola odlučio je – napušta teren! 

I suigrači i protivnici pokušavali su ga zaustaviti, grabili su ga, vukli, no Marega je odlučio – takvo odvratno nasilje neće trpjeti! 

– Maregu su vrijeđali još od zagrijavanja. Mi bismo trebali biti jedna obitelj, bez obzira na nacionalnost, boju kože, visinu ili boju koste. Ovo što se dogodilo danas je neprihvatljivo – rekao je trener Porta nakon susreta.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Ipak, sudac nije cijenio njegovu odluku i dao mu je žuti karton.

– Želio bih se zahvaliti i sucu koji me nije branio već mi je dao i žuti karton jer sam branio svoju boju kože. Nadam se da te više nikada neću vidjeti na nogometnom terenu. Ti si sramota – rekao je Marega nakon susreta pa prokomentirao situaciju:

 

– Svatko tko dođe na stadion s ciljem rasističkog vrijeđanja je idiot.

Marega je u sezoni 2016./2017. igrao upravo u Guimaraesu i zabio je čak 15 golova. 

Više saznajte na izvornom linku: Ricardo Kulušić – Vitoria Guimaraes – Porto; Scene u Portugalu: Igrač zbog rasističkih povika izišao iz igre / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.