Najskuplja vjenčanica svih vremena koštala je milion dolara, a za vas smo izabrali i ostale ekstravagantne modele. Neke od slavnih diva koje su nosile najskuplje vjenčanice svih vremena  su između ostalih  Kim Kardashian, Amal Clooney i Kate Middleton.

Vjenčanica koja se nalazi na petom mjestu jeste ona Grčke princeze koja je nosila unikatni Valentinov dizajn. Čak 25 osoba je izrađivalo haljinu Marie-Chantal Millerkoju su krasili biseri, a koštala je 225,000 dolara.

Amal Clooney na svom vjenčanju za Georga Clooneyja nosila je haljinu  Alexander McWueen, koju je samo za nju dizajnirala Sarah Burton. Vjenčanje je koštalo 4,6 miliona dolara, a samo mali dio budžeta izdvojen je za vjenčanicu koja je koštala 380.000 dolara.

Kraljevsko vjenčanje o kojem će se sigurno pričati decenijama jeste vjenčanje Kate i Williama, koje su prenosile sve televizije. O haljini Kate svi bi imali nešto za reći jer joj je naprosto prelijepo izgledala na njoj. Vojvotkinja je nosila haljinu s potpisom Nosila je haljinu s potpisom Sarah Burton za Alexander McQueen, a koštala je 400,000 dolara.

 

Kim Kardashian za svoju vjenčanicu potrošila je 500,000 dolara a dizajnirao ju je Riccardo Tisci za Givenchy. Uz haljinu odvojila je i nešto novca za štikle Balmain koje su koštale 40,000 dolara.

Vjenčanica koja se nalazi na prvom mjestu, a i nosi titulu one najsuplje jeste ona od australske pjevačice i nasljednice Victorie Swarovski. Bila je ukrašena sa 500,000 kristala i naprosto ostavlja bez daha.

 

 


Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – Vjenčanice od milion dolara: Pet najskupljih svih vremena / (azra.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.