Redovna sjednica Vlade Federacije, 206. po redu, bit će održana sutra u Mostaru. Na predloženom dnevnom redu nalazi se čak 39 tačaka, a među njima je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o advokaturi Federacije BiH.

Ministri će raspravljati o brojnim izvještajima i odlukama, među kojima je i odluka o dodjeli 20 automobila federalnim institucijama na korištenje. 

Na sjednici će biti predstavljeni izvještaji o implementaciji projekata po programu javnih investicija u sektoru energije, zaključno sa 30. septembrom 2019. godine, Izvještaj o monitoringu Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije u privrednim društvima iz područja industrije u 2018. godini.

Također, ministrima će biti prezentirane i brojne informacije o izvještaju Komisije za kontrolu namjenskog utroška sredstava prikupljene po osnovu takse za izmirenje duga Ruskoj Federaciji za isporuku prirodnog plina u periodu 1992.-1995. godina, informacija o izvještaju Komisije o izvršenoj kontroli namjenskog utroška sredstava od privrednog društva ”Operator – Terminali Federacije”, prikupljena po osnovu takse za uspostavu rezervi naftnih derivata za 2018. godinu…


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Vlada FBiH sutra zasjeda u Mostaru / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.