Vlada Kantona Sarajevo sutra će na vanrednoj sjednici u Sarajevu smijeniti Mehmede Kulića, direktora Domova zdravlja KS, saznaje “Avaz”. Umjesto Kulića, na ovu dužnost bit će imenovan Muhamed Ahmić, kao prijedlog stranke BOSS koja participira u vlasti u Sarajevu.

No, prije smijene Kulića, Vlada KS najprije, kako nam je potvrđeno, mora razriješiti i Upravni odbor Doma zdravlja KS te imenovati vršioce dužnosti. Radi se o pet članova, koji će ustvari po proceduri odmah donijeti odluku o smjeni Kulića i imenovanju Ahmića za njegovo nasljednika.

Kulićevu smjenu, podsjećamo, prvi je tražio Fahrudin Radončić, lider SBB-a i ministar sigurnosti BiH. On je to opravdao činjenicom da je veliki broj građana Sarajeva nezadovoljan postupanjem Domova zdravlja KS u vrijeme pandemije koronavirusa i optužbi da se pacijenti ne primaju u ove ustanove zbog čega su u kratko vrijeme preminule dvije osobe.

Radončić je i danas bio jasan u pogledu zahtjeva za Kulićevom smjenom, jer je u Sarajevu umro i ugledni ljekar Šefik Pašagić, zbog kako je navela njegova porodica nepostupanja zdravstvenog sistema, prije svega Doma zdravlja KS.

Nisam bez razloga prije sedam-osam dana tražio smjenu direktora Doma zdravlja u Sarajevu. Kantonalna vlada ništa nije uradila. Svi moraju znati da meni parlamentarna većina nije važnija od života jednog građanina. Ovo je zadnje upozorenje da smijene tog čovjeka – kaže Radončić.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Vlada KS sutra će smijeniti direktora Doma zdravlja, poznato ko će ga naslijediti / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.