Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj je sjednici jednoglasno, na zahtjev rektora Univerziteta Rifata Škrijelja, donijela odluku o izuzeću ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Zinete Bogunić u odlučivanju po žalbama Univerziteta u Sarajevu izjavljenih protiv rješenja Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u slučaju dešavanja na Medicinskom fakultetu.

Krajem prošlog mjeseca Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS potvrdila je da je doneseno rješenje kojim je Škrijelju naređeno da imenuje Semru Čavaljugu za dekanesu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Odluku za prekid nastave donijelo je Nastavno-naučno vijeće Medicinskog fakulteta, gdje većinu čine zaposlenici KCUS-a. Studenti Medicinskog fakulteta imali su redovnu nastavu, ali je nastavni proces obustavljen za predmete koje predaju njihovi profesori i asistenti na drugim fakultetima, kao što su Stomatologija, Farmacija i Zdravstveni studiji.

Ponovno pokretanje nastave na Stomatološkom i Farmaceutskom fakultetu, Fakultetu zdravstvenih studija i Prirodno-matematičkom fakultetu najavljeno je za ponedjeljak.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba