Vlada USK kantona razriješila dužnosti Almina Handanagića, direktora ZZO USK

Vlada USK

U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona. Vlada je na prijedlog Ministarstva finansija razmatrala i uputila u skupštinsku proceduru Zakon o sudskim taksama. Sudske takse su prihod Budžeta Unsko-sanskog kantona. Pristup naplate sudskih taksa, predložen ovim Zakonom, treba da dovede veće naplate istih, ali s druge strane uzimajući u obzir ekonomsko-socijalnu situciju građana – taksenih obaveznika, zakonom su predviđene i olakšice odnosno, odnosno oslobađanja od plaćanja.

Zlatka Šepić, ministrica finansija obrazložila je izvještaj o izvršenju Budžeta USK za period 01.01.-30.09.2018. godine.

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić zatražio je od članova Vlade da u narednom periodu analiziraju sve podatke kako bi nacrt budžeta za narednu godinu bio realno planiran.

Prijedlog Odluke o pretvaranju garancija u dug Unsko-sanskog kantona. Ovom Odlukom Vlada Unsko-sanskog kuntona potvrdila je pretvaranje garancije po drugom projektu upravljanja čvrstim otpadom, finansiranim od strane Svjetske banke – međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekat izgradnje regionalne deponije za JP US REG DEP , u dug Unsko-sanskog kantona. Iznos duga je 719.770,96 KM.

U skupštinsku proceduru sa današnje sjednice upućena je i informacija o stanju u oblasti socijalne zaštite, izbjeglih i raseljenih osoba i povratnika .

Na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike Vlada Kantona razmatrala je prijedlog odluke o razrješenju direktora zavoda zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona i Odluke o imenovanju vršioca dužnosti direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona.

Zbog nepravilnosti utvrđenih revizijskim izvještajem i s obzirom da direktor snosi odgovornost za uočene nedostatke, Ministarstvo je predložilo razrješenje Almina Handanagića sa dužnosti direktora ZZO USK te je privremeno imenovana Sanita Keškić za vršioca dužnosti direktora, do okončanja procedura raspisivanja i prijema direktora ZZO USK po javnom oglasu.

Izvor: Vlada USK0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...