Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona posredstvom projekta „Promovisanje sporta i afirmacija mladih“ podržalo je rad Košarkaškog kluba „Željo 1971“ iz Bihaća.

Na taj način, talentovanim bihaćkim košarkašima osigurani su adekvatniji uslovi za treniranje, neophodna oprema i lakše ispunjavanje svih takmičarskih obaveza u Kantonalnoj ligi mladih i seniorskom natjecanju A2 ligi Federacije BiH.

Podrška Kantonalnog resornog ministarstva značajno će doprinijeti daljem razvoju i napretku jednog od najuspješnijih košarkaških kolektiva u Unsko-sanskom kantonu, s obzirom da je „Željo 1971“ unazad nekoliko godina nizao respektabilne takmičarske rezultate, ali i iz vlastite škole košarke promovirao nekolicinu iznimno talentiranih igrača.

Članovi klupske uprave zahvaljuju se predstavnicima Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK zbog neophodne podrške i saradnje, te se nadaju kako će se i u narednom periodu posvećivati maksimalna pažnja segmentu razvoja i afirmacije mladih.

Izvor: Biscani.net