U Cazinu je u svojoj 61. godini života na Ahiret preselio Hase Hajrulahović, istaknuti društveni radnik Cazina i BiH.

Tokom života i karijere obnašao je mnoge važne funkcije, među kojima i ministra privrede u Vladi USK. Također, bio je zastupnik u Skupštini Bosne i Hercegovine i prvi potpisnik inicijative za raspisivanje referenduma o nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Izraze saučešća porodici i prijateljima uputila je i Vlada Unsko-sanskog kantona.

– “Vlada Unsko-sanskog kantona upućuje izraze najdubljeg saučešća porodici i prijateljima rahmetli Hase Hajrulahovića, istaknutog Cazinjanina koji je obnašao važne funkcije i u izvršnoj vlasti Unsko-sanskog kantona, uključujući poziciju savjetnika premijera, a kasnije ministra privrede u Vladi USK.”

Dženaza će krenuti danas u 14 sati ispred porodične kuće u Donjoj Koprivni, a klanjat će se nakon ikindije u haremu džamije Donja Koprivna. Hajrulahović će biti ukopan u porodičnom mezarju u Donjoj Koprivni.

(mojcazin.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.