U Bihaću je danas zasjedala Vlada USK-a.

Između ostalog, članovi Vlade , na prijedlog Sulejmana Kulenovića, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, donijeli su Odluku o vrsti, osnovnim kriterijima i načinu ostvarivanja novčanih podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji iz Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2021. godinu.

Obzirom da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila Odluku i Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2021. godinu, a u vezi harmonizacije novčanih podrški na oba nivoa, bilo je nužno usvojiti ovu Odluku kako bi se krenulo u realizaciju novčanih podrški za poljoprivredu s kantonalnog nivoa, a planirana sredstva u Budžetu USK, za ovu namjenu, iznose od 4.900.000,00 KM, kaže ministar Kulenović.

Ovom Odlukom utvrđene su vrste, osnovni kriteriji i način ostvarivanja novčanih podrški u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju iz Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2021. godinu. Novčane podrške, sukladno usvojenoj Odluci, ostvaruju pravna i fizička lica prema kriterijima propisanim u uputstvu za ostvarivanje kantonalnih novčanih podrški primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za 2021. godinu.

Resorno Ministarstvo će vršiti poslove realizacije novčanih podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u saradnji sa općinskim/ gradskim poljoprivrednim službama Unsko-sanskog kantona kojima će korisnici dostavljati zahtjeve, Upravom za inspekcijske poslove Unsko-sanskog kantona, Poljoprivrednim zavodom Unsko – sanskog kantona, Veterinarskim zavodom i drugim organizacijama, navodi se na stranici Vlade USK-a.

(vladausk)


PROMO PLUS: Možda vas zanima i ovo: