Sulejmanović na sajmu
Vlasnici oružja u RS moraju ga prijaviti Poreskoj upravi ili slijede novčane kazne

U službenim evidencijama izvršiti unos podataka s podnesenih prijava

Autor: Fena

Rok za podnošenje poreznih prijava za registrirano oružje za ovu godinu je 31. mart,  podsjećaju iz Poreske uprave RS, u kojoj su u ime poreznih obveznika unaprijed popunili porezne prijave za registrirano oružje. 

Iz tog razloga pozivaju obveznike poreza na registrirano oružje-fizička lica, da dođu u mjesno nadležne područne jedinice Poreske uprave RS, preuzmu primjerke odštampanih prijava i na licu mjesta utvrde ispravnost prijavljenih podataka.

Poreska uprava RS će potom, kako je saopćeno, u službenim evidencijama izvršiti unos podataka s podnesenih prijava, čime se za porezne obveznike utvrđuje porezna obaveza za registrirano oružje u 2019. godini.

Upozoravaju kako će protiv poreznih obveznika, koji u zakonom propisanom roku ne izvrše podnošenje poreznih prijava za registrirano oružje, Poreska uprava RS podnijeti prekršajne naloge s propisanim iznosom novčanih kazni.

(Autor: Avaz)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.