Tako počinje poruka koju je na svoju pizzeriju Bagà u mjestu Sondrio stavio  25-godišnji vlasnik Gabriele Berbenni.

Iako je mislio da roditelje šaljivo upozorava da kontrolišu djecu dok su u restoranu, Berbennijeva poruka šokirala je njegove goste i izazvala žestoku raspravu.

Pizzaiolo ostaje pri svom: “Gosti našeg lokala imaju pravo uživati u ručku ili večeri u potpunom miru, bez da ih ometaju neodgojena djeca koja vrište,” tvrdi.

Roditeljima ne ostavlja puno opcija. “Možete doći kod nas bez djece, odgojiti djecu, otići u drugu pizzeriu ili ostati kod kuće.”

Lokalnom portalu La Provincia di Sondrio je objasnio: “Imamo raznih problema. Djeca trče po stepenicama, igraju se žmire u toaletima, a ovo je mali lokal s 55 mjesta. Ako dijete završi na leđima konobarice koja prolazi s pizzama i čašama i ako se povrijedi, to je moja odgovornost.

Dosta naših stalnih gostiju odobrilo je moj potez jer više ne mogu izdržati buku i jurnjavu. Natpis sam stavio na vlastiti rizik. Vidio sam da neke porodice ne ulaze kad vide poruku. Očito je da ću izgubiti dio prometa, ali moram voditi računa o ostalim gostima koji traže mirno i dobro vođeno mjesto.”

Berbenni je sigurno izgubio dio gostiju. Neki su mu uzvratili bijesnim porukama, neki su se samo nasmijali i nastavili dolaziti s djecom koja se igraju u pizzeriji, a većina se zaplela u beskrajne i vječne rasprave o tretmanu i ponašanju djece u restoranima.

Preuzeto sa: plavakamenica.hr

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – Vlasnik italijanske pizzerije zabranio je ulaz ‘neodgojenoj djeci.’ Roditelji su u šoku / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.