Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona uhapsili su 47-godišnjeg B. R. iz Tomislavgrada zbog sumnje da je fizički napao taksistu dok je obavljao usluge prijevoza.  

Policija u Tomislavgradu je 31. januara u 18:30 sati zaprimila dojavu dežurnog ljekara Doma zdravlja Tomislavgrad da se u njihovoj zdravstvenoj ustanovi nalazi povrijeđena osoba. Na mjesto događaja izašli su policajci te utvrdili da se radi o 57-godišnjem M. V., taksisti iz Tomislavgrada.

Povrijeđeni je ispričao da ga je B. R. fizički napao, tačnije udario nekoliko puta u glavu, dok je obavljao usluge prijevoza, prepriječivši mu prethodno put svojim vozilom na putu Tomislavgrad – Šujica, u mjestu Mokronoge.

Nakon ukazane ljekarske pomoći, M. V. je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Livnu na daljnje liječenje. Nad osumnjičenim B. R trenutno se provodi kriminalistička obrada.

Kako nezvanično saznajemo, kao razlog napada spominje se radnica ugostiteljskog objekta, koja je zatražila prijevoz do određenog mjesta, čemu se usprotivio sam vlasnik kafane pokušavajući je spriječiti u tom naumu.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Vlasnik kafane pretukao taksistu jer je vozio konobaricu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.