Vlasti ko će vas čuvati?


Podsjećajući se na fabruarske proteste od prije dvije godine objavili smo galeriju fotografija uključujući i onu sa razbijenom glavom policajca, koji su svojom krvlju branili korumpiranu Vlast kantona samo zbog toga jer im je takav posao.
A kako im Vlast vraća?
Iako od prošlog ponedjeljka štrajkuju niko od Vlasti se nije udostojio da ih kontaktira, istakli su sindikati policije na press konferenciji, čak, ni nakon usvojenog kratkoročnog kredita, u Vladi nisu smatrali za shodno da pozovu sindikat policije na razgovore iako su kredit pravdali obavezama prema njima.

Zato, objavljen je datum održavanja generalnog štrajka u MUP, koji bi trebao početi 2.marta.
U Sindikatu podsjećaju na dugovanja Vlade prema uposlenicima MUP-a. Duguju im se dvije plaće, pet toplih obroka, regres iz 2014. i 2015., putni troškovi za prošlu godinu,nakande za smrtni slučaj.
P.S.
Možda desnici blizak premijer smatra da policija nije trebala čuvati Hamdiju Lipovaču koji je iz stranke SDP koju naročito ne miriše, ali građanski bunt je bio usmjeren generalno prema Vlasti, te krv koju su policajci dali, iako jeste crvena, nije crvena u stranačkom smislu.

//mojusk.ba

 0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...