Američki ambasador u BiH Erik Nelson (Eric Nelson) kazao je danas za N1 kako su vlasti u BiH rano i pametno reagovale kada je u pitanju borba protiv korona virusa, te da su shvatile da trebaju zajednički djelovati za dobrobit građana. Istakao je kako je njihov odgovor na dosadašnju krizu vrijedan hvale. 

Nelson se za N1 javio iz svoje rezidencije u kojoj radi proteklih dana. Sastanke održava telefonski i putem video konferencija. Iako su vanredne mjere, ističe da Ambasada SAD-a u BiH radi više nego ikada.

– Ambasada radi prekovremeno, više nego ikad, ali to radimo na najbezbjedniji način tako što radimo od kuće. Ja radim od kuće, stalno sam na telefonu i video sastancima preko kompjutera, na telefonu sa liderima iz cijele BiH i sa Washingtonom. Moj cijeli tim tako radi, što više može. Moramo nastaviti s radom, ali moramo i čuvati zdravlje, svoje i svojih porodica, jer to je prvi prioritet. Ostati kući, postupati u skladu s uputama sigurnosnih i zdravstvenih vlasti je naša prva dužnost – rekao je Nelson.

Video razgovora s Nelsonom pogledjate ovdje.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Vlasti u BiH su rano i pametno reagovale u borbi protiv pandemije / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.