-Trebalo mi je puno hrabrosti i odvažnosti da prije tri godine cijeli svoj život spakiram u samo dva kofera i preselim se u Kanadu. Nisam željela ostati ovdje i biti Instagram zvijezda – govori na početku razgovora Vlatka Pokos.


Kaže kako joj u snove često dolaze mirisi Mediterana, naše more i borovi. Sanjala ih je više od 30 puta, pa se probudi sva u suzama. Jer koliko god joj život u Kanadi bio ispunjen, nostalgija za domovinom i dalje je velika. Vlatka zasad ne razmišlja o povratku jer bi se za to prvenstveno morali ispuniti neki uvjeti, poput ukidanja, kako nam kaže, apsurdne sudske presude koja joj je onemogućila normalnu egzistenciju u Hrvatskoj.

– Žao mi je da se mnoge zlostavljane žene, među kojima sam i sama, ne mogu u Hrvatskoj izboriti za svoja prava. Godinama se protiv mene vode razni sudski procesi, ovrhe…Tužna sam jer imam osjećaj da se stvari ne mjenjaju i to je porazno. Zbog toga sam i pobjegla odavde i u srednjim godinama napravila toliku životnu prekretnicu što je puno teže nego da sam se na to odlučila u dvadesetima. To samo govori koliko sam bila očajna zbog svoje situacije. Bilo je to neizdrživo. Uz sve to nikad nisam dobila adekvatno priznanje za svoj rad i talent. Godinama sam trpjela javno zlostavljanje zbog svega što se događalo nakon mog razvoda. U jednom sam se trenutku uistinu zabrinula za svoje psihičko i fizičko zdravlje. Ne može se čovjek s time boriti-

priča Vlatka,a onda govori o planovima.

– Ne želim raditi dugoročne planove, ovo s Kanadom mi je jedno super iskustvo i sretna sam da sam to napravila. Nema povratka na staro, ne maštam o tome. Vidim se isključivo u turizmu. Nadam se da cu ostvariti uspješnu suradnju s Adventures Croatia jer iznad svega obožavam Dalmaciju– kaže Vlatka Pokos.

Izvor vijesti: Nina Novaković / azra.ba