NBA legenda i vjerovatno najveći košarkaš svih vremena Majkl Džrodan (Michael Jordan) oglasio se povodom tragične pogibije Kobija Brajanta (Kobi Bryant). 

Džordan se oglasio saopćenjem preko svoje menadžerke za odnose s javnošću – Esti Portnoj (Estee Portnoj). Njegove riječi prenosimo u celosti.

– U šoku sam zbog tragičnih vesti Kobijeve i Đianine pogibije. Riječi ne mogu opisati bol koji osjećam. Volio sam Kobija, bio mi je kao mlađi brat. Često smo pričali i mnogo će mi nedostajati ti razgovori. Bio je strašan takmičar, jedan od najvećih u ovoj igri i bio je kreativna sila. Kobi je bio i nevjerovatan otac koji je duboko volio svoju porodicu i ponosio se kćerkinom ljubavlju prema košarci. Ivet mi se pridružuje u izrazu najdubljeg saučešća Vanesi, Lejkersima i ljubiteljima košarke širom svijeta – napisao je Džordan.

Podsjetimo, Džordan je u NBA dominirao u vrijeme kada je Brajant došao u ligu direktno iz srednje škole. Više puta je u šali napominjao da je Kobi “krao” mnoge njegove poteze i “fore”, a baš zbog te sličnosti veliki broj ljubitelja košarke upravo Brajanta smatra jedinim Džordanovim nasljednikom.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Volio sam Kobija kao mlađeg brata, bio je kreativna sila… / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.