Nagradno takmičenje se odnosi na najbolji originalni likovni rad na temu ¨Crveni Križ u očima djeteta¨, a moto ovog nagradnog konkursa je ¨Crveno oboji nagradu osvoji¨.

Projekat organizuju volonteri Crvenog križa Grada Cazin i na ovaj način žele da obilježe 19.11. Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece i 20.11. Međunarodni dan djeteta.

Apeluje se na učiteljice/učitelje učenika do petog razreda osnovne škole da projekat prezentuju djeci te radove koje žele prijaviti na konkurs dostave u prostorije Crvenog križa s podacima: Ime, prezime i godište djeteta te škola koju pohađa zajedno sa imenom učiteljice.

Tri najbolja rada će biti objavljena na službenoj stranici Crvenog križa, te će prva tri mjesta biti nagrađena.

Napomene:

-pravo učešća imaju djeca do petog razreda osnovne škole sa područja Cazina

-konkurs počinje 20.11. a zadnji dan prijave(dostavljanja) radova je 7.12.

-radove ocjenjuje, te najbolje bira stručni žiri odabran od strane omladine Crvenog križa

-dostavljeni podaci se neće koristiti u druge svrhe, niti će se objavljivati osim za potrebe konkursa.

Izvor: CAZIN.NET

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.