“Jutros sam se vraćala sa bebom od deset mjeseci sa punim kesama iz prodavnice.Odjednom čujem: 

“Teto, teto čekaj.” Okrenem se i vidim dječačića romske nacionalnosti kako trči ka meni.

-Ispao ti je novčanik.Ja uzimam svoj novčanik i ne verujem šta se dešava. Otvaram novčanik-sav novac na svom mjestu.

Vadim 1000 dinara i pružam dječaku, na šta mi on odgovara: “Ne, ne, ne trebaju mi pare, možeš li mi dati samo jednu bananu iz kese, nikada je nisam jeo.

” Srce mi se steglo. Izvadila sam sve banane koje sam kupila i pružila mu. Uredno se zahvalio, a ja sam krenula ka kući i dalje ne vjerujući šta se dešava. 

A onda me pozvao: “teto” i kada sam se okrenula, šeretski mi je namignuo i rekao:”Pazi sljedeći put, neće ti svako vratiti novčanik.” i otišao. 

Duša mala, plemenita, i dalje sam pod utiskom.”

Više saznajte na izvornom linku: – “Vraćala sam se sa malom bebom iz prodavnice…” / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.