Pjevačica Jelena Karleuša danas se nije pojavila u Prvom osnovnom sudu gdje je trebalo da se susretne sa Ognjenom Vranješom.

Nogometaš je došao iz Brisela, ali ne i Jelena.

Na početku ročišta,sudija Dragan Martinović je konstatovao da nema dokaza da je ona lično primila poziv.

Pjevačicin branilac je rekao da su oni iz medija saznali kao i u pisarnici suda. Zamolili su sud da im odobri kopiranje svih dokaza koji su predati uz tužbu 8. februara 2019. godine. Ognjenov advokat se tome usprotivio i dodao da je jasno da muzička zvijezda odbija da prihvati poziv i da se oglušava o sud i da ne sarađuje.

Na to je Jelenin tim rekao da nije moralno da se zahtjeva od nekog da dođe na ročište dok ne istekne 40 dana i da se ne radi o izbjegavanju. Ono što je ineteresantno je da Jelenin pravnik rekao da nije u kontaktu sa svojim klijentom i da ne zna gdje se ona nalazi, piše “Kurir”.

Vranjes je tada zatražio riječ, a sudija je odobrio.

“Smatram da je ovo nepoštovanje mene. Ja sam iz Bosne, ali boravim u Biriselu. Prešao sam 1.500 kilometara da bih ispoštovao sud, i nema nikakve logike da nije dobila poziv i da nije znala za ročište. Njeni branioci su bili i na prvom ročištu, pa mi nije jasno kako to da se sada nije pojavila”, rekao je fudbaler.

Ognjenov advokat je pitao da li je obavijestio Jelenu o ročištu na šta je njen branilac odgovorio:

“Na ovo pitanje nisam dužan da odgovorim, ali iz poštovanja ću to učiniti. Nisam bio na glavnom pretresu, ali je bi prisutan pripravnik.”

Sudija je odlučio da se ročište održi i naredno je zakazao za 31. maj. Sudija je donio odluku da okrivljenu pozove preko policije, a ukoliko se ni tada ne pojavi, biće izdat nalog za dovođenje.

Inače, kako “Alo” saznaje, Jelena se u to vrijeme nalazila u svojoj vili na Dedinju, a ranije danas išla je kod ljekara po opravdanje.