Dolazak Ognjena Vranješa na večerašnji trening našeg državnog tima na Olimpijskom stadionu u Atini, pred sutrašnji kvalifikacioni meč 8. kola, top tema je među bh. novinarima, ali i navijačima koji su doputovali u glavni grad Grčke da bodre izabranike Roberta Prosinečkog. 

Tokom treninga ekipa “Avaza” pokušala je stupiti u kontakt s Vranješem kako bi konačno dobili brojne odgovore iz prve ruke koje se posebno odnose na spornu ili sramotnu tetovažu ratnog zločinca, ali jedan od tri njegova prijatelja koja su ga dopratili do klupe naše reprezentacije kratko se obratio:

– Ogi ne želi pričati za medije.

OGNJEN VRANJEŠ sa Zmajevima na terenu u Atini! Imao je da poruči samo jedno

PA DOKLE VIŠE ADEME Ljajić najnovijim gestom potpuno razbjesnio cijelu Srbiju!

BLAM KAKAV SE NE PAMTI Čekali intoniranje himne Srbije, a onda se sa razglasa zaorilo ovo! (VIDEO)

Nisu odustali na prvu, nego su i preko portparola Nogometnog saveza BiH Slavice Pecikoze pokušali stupiti u kontakt s prvotimcem atinskog AEK-a, ali ponovo su dobili kratak odgovor:

– Nisam nadležna za to, rekla je Slavica Pecikoza, kojoj su se obratili jer je Vranješ stajao ispred klupe naše reprezentacije gdje inače novinari nemaju pristup.

Iako su nekoliko puta pokušali dobiti barem izjavu nekadašnjeg reprezentativca, u jednom trenutku je Vranješ dok je razgovorao s Misimovićem i Ljubojevićem izgovorio jednu rečenicu koja još uvijek odzvanja Olimpijskim stadionom u Atini.

– Žao mi je što sam svugdje gu***** zatvorio vrata, rekao je Vranješ, između ostalog.

Podsjetimo, dozvoljeno je gledati i snimati samo prvih 15 minuta trenažnog procesa…

Za razliku od bh. i grčkih novinara, Vranješ je ostao na „klupi za rezerve“, a ispred stadiona nas je sačekao vjerni navijač „Zmajeva“ iz Švicarske Jusuf Juka Bećirović, koji je inače iz Kalesije:

– Odmah sutra bih vratio Ogija u našu reprezentaciju. Znam da se sa mnom neće složiti BH Fanatikosi, ali ima puno naših navijača koji misle kao ja. Vjerujte mi, u jednom dahu je izgovorio Bećirović.

Na dobacivanje kolege da bi se Vranješ prvo trebao javno izviniti ili bar reći da je pogriješio, Bećirović kratko odgovara:

– Bilo kako bilo, Vranješ bi sigurno dobro došao našoj reprezentaciji.

Pojavljivanje Vranješa na treningu „Zmajeva“ je udarna tema i na društvenim mrežama. Naravno, komentari su oprečni.

Izvor: / novi.ba