Hrvatski državljanin kineskog podrijetla Tana Ruiwua doživio je neugodnosti od navijača dubrovačkog Libertas Marinkolora, ali što je najgore, i od onih koji bi to trebali spriječiti, pa makar bili treneri protivničke momčadi. Kineza su na Facebooku proglasili „koronašem“. Neprimjereni komentari našli su se u tijeku odigravanja utakmice gdje se mogao susret pratiti uživo.

Naime, kada su Dubrovčani uvidjeli da će subotnji susret 3. kola stolnoteniske HEP Superlige u maloj dvorani Gospino Polje opet izgubiti od Varaždinaca, među komentarima prijenosa susreta na službenoj stranici Kluba osvanule su neprimjerene riječi trenera STK Libertas Marinkolor Marka Habijanca: „ajmo Šurba, sredi još jedan virus…” ili „strašna serva, Coronka…”, ili „ovaj nije domovine sin kojim se predstavlja” (op.a. misleći pritom na Tana). Odvratnih komentara ima i na Facebooku poput ovog:

„Sad će tata odradit peti meč protiv Corona Virusa. Ajmo Šurba”.

‘Povrijeđen sam, ne vrijeđaju samo mene, već i moju domovinu’

Varaždinski STK Starr već je naviknut na neprimjerena vrijeđanja od strane vodstva i navijača dubrovačkog Libertas Marinkolora, no nakon svega oglasio se i Tan Ruiwu, koji traži javnu ispriku.

– Trojica ljudi vrijeđajući me uz video prijenos komentirali su kako sam zaražen korona virusom, o čemu me je obavijestio moj kineski prijatelj Zhu Guizhi koji je komentare vidio na Facebooku. Osjećam se duboko povrijeđenim zbog tih komentara. Ovdje se ne radi samo o vrijeđanju i objedama usmjerenim prema meni osobno već i prema mojoj domovini. Moja zemlja pati, a moji sunarodnjaci umiru. Previše smo se napatili boreći se protiv korona virusa. Zato ne mogu prihvatiti da iz ove ljudske tragedije, koja je pogodila Kinu i kineski narod, itko reagira na ovako neprimjeren način – ističe Tan Ruiwu.

Traži ispriku i od dubrovačkog kluba te Hrvatskog stolnoteniskog saveza i kako će preko odvjetnika tražiti pravdu.

Ronald Ređep, predsjednik Starra, osim javne isprike igračima, a posebno Tanu Ruiwu i klubu STK Starr od strane navijača, trenera i STK Libertas Marinkolor iz Dubrovnika objavljene na njihovoj Facebook stranici i u javnim medijima, očekuje reakciju od predsjednika STK Libertas Marinkolor ujedno i dopredsjednika HSTS-a Marinka Matulovića.

-Osim toga, o svemu ovome bit će obaviješteni ETTU. ITTF, IOC, HOO, hrvatska Vlada kao i veleposlanstvo NR Kine u Zagrebu – dodaje Ređep.

Više saznajte na izvornom linku: Ivan Tomašković – Vrijeđaju ga dok igra jer je iz Kine: ‘Strašna serva, Koronka’ / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.