Neradni petak povodom Dana nezavisnosti BiH mnogi stanovnici Federacije BiH su odlučili iskoristiti za produženi vikend. Ovog jutra na putevima ka jugu BiH znatno je pojačan je promet vozila.

Kao što nepisana tradicija nalaže 1. mart stanovnici BiH obilježavaju na jadranskoj obali, a kada se posloži da praznik bude u petak, to je jedinstvena prilika za tri dana sjajnog odmora. Reporteri portala Klix.ba javljaju da je oko 10 sati stvorena kolona automobila dužine najmanje dva kilometra na ulazu u Konjic, dok je povećan broj automobila na cestama primjećen i na cestama kod Mostara te graničnim prijelazima između BiH i Hrvatske.

Iz BIHAMK-a navode da je na graničnim prelazima Izačić i Doljani pojačan promet vozila na izlazu iz BiH, dok se na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Vrijeme u BiH i susjednoj Hrvatskoj danas je sunčano, a do promjene bi u našoj zemlji moglo doći krajem dana.

Povodom Dana nezavisnosti BiH večeras do ponoći na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija, prenosi Klix.

Izvor: Klix.ba