Vrijeme je za timsku igru i zajedničke pobjede: Jedinstvo danas protiv Rudara za vrh tabele


Danas je na rasporedu šesto kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a na stadion “Pod borićima” stiže kakanjski Rudar.

Ekipa iz Bihaća na teren će istrčati kao favorit meča, iako ni ovaj put neće biti kompletni.

“Zbog kadrovskih problema, u nekoliko posljednjih utakmica nismo igrali na željenom nivou, ali smo pobjeđivali. Nismo kompletni ni pred ogled s Rudarom, međutim razmišljamo samo o osvajanju tri boda. Uz podršku naših navijača, nastojat ćemo preuzeti lidersku poziciju na tabeli Prve lige Federacije BiH”, istakao je šef stručnog štaba Vlado Jagodić na jučerašnjoj konferenciji za medije, te dodao:

“Naša defanzivna linija je u četiri utakmice sačuvala vlastitu mrežu. Nažalost, bilo je dosta oscilacija kod igrača u veznom redu, a ni napadači još nisu na svom maksimumu. Protiv Rudara očekujem upravo njihovo maksimalno zalaganje, jer Rovčanin, Galin, Samardžić, Jašarević i Zečević sigurno posjeduju zavidnu kvalitetu.”

Jedinstvo je nakon pet odigranih kola na drugom mjestu, sa dvanaest bodova kao i Orašje, međutim sa manjom gol razlikom. Međutim, u Bihaću su optimistični, kao i “Pod borićima” da bi Jedinstvo danas moglo zasjesti na vrh tabele Prve lige FBiH.

UKLJUČITE SE U DISKUSIJU NA BISCANI.NET FORUMU NA TEMU NK JEDINSTVO

Uz Jagodića prisutnim novinarima jučer se obratio i napadač Damir Rovčanin.

“Znamo da možemo mnogo više, od ovoga što smo pokazali do sada. Ipak, s obzirom na to da smo trenutno na diobi prvog mjesta, nemamo razloga da ne budemo optimistični. Igrat ćemo sve bolje, a nadam se da ćemo to već demonstrirati protiv naših sportskih prijatelja iz Kaknja. Respektujemo ekipu Rudara, no učinit ćemo sve da bodovi ostanu u Bihaću.”

Utakmica Jedinstvo – Rudar počinje u 16:30 sati. Svi “Pod boriće” jer “vrijeme je za timsku igru i nove zajedničke pobjede”. Podržite Jedinstvo u osvajanju nova tri boda.

Vrijedno napomenuti, dio prihoda od prodaje ulaznica izdvojit će se za liječenje, nekadašnjem igraču Jedinstva, Suvadu Samardžiću!0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...