Vučić dobio “ljut odgovor” o rasporedu sjedenja

N1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da predsjednik Kosova Hašim Tači neće dobiti poršku predsjednika Rusije Vladimira Putina za bilo šta, osim za ono sa čim se usaglasi i Srbija.

“Može Tači da juri Putina, neće dobiti podršku za bilo šta osim onoga sa čim se Srbija usaglasi”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu upitan o susretu Tačija i Putina u Parizu.

On je kazao i da to što se on vidi sa predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom ne znači da će Amerika da promijeni svoju politiku po pitanju Kosova i da nema nikakvu iluziju o tome.

Vučić je istakao da Rusija pruža podršku Srbiji i ocijenio da nije Putinu “lako kada uprkos činjenici da EU podržava nezavisnost Kosova, mi i dalje idemo ka EU”.

“Nije ni njemu lako da to razumije”, istakao Vučić.

On je kazao i da u politici nema ljubavi i da su vječni samo interesi.

Vučić je najavio posjetu Putina Srbije sredinom januara ističući da Putin u Prištinu sigurno neće otići.

Povodom rasporeda sjedenja na svečanosti u Parizu prilikom obilježavanja stogodišnjice od potpisivanja mirovnog sporazuma u Prvom svjetskom ratu, on je kazao da nije želio da pravi skandale i da je dostojanstveno predstavljao Srbiju.

On je rekao da su nekoliko dana prije održavanja skupa tražili raspored sjedenja, ali da su dobili ljuti odgovor da postoji neko ko o tome vodi računa.

Kako je naveo, saradnici su ga ubjeđivali da je raspored sjedenja po abecednom redu, ali da je on na mjestu shvatio da je to laž.

“Da li je to bila politika ili nešto drugo o tome ne bih da govorim. Meni je važno izvinjenje ambasadora Francuske jer je kao predstavnik francuske države pokazao koliko želi dobre odnose”, naveo je Vučić.

On je kazao da predsjednik Francuske Emmanuel Macron dolazi uskoro u Srbiju i da u Prištinu otići neće.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...