Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se 25. novembra u Moskvi sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i naglasio da će taj sastanak odrediti ekonomsku i energetsku budućnost Srbije.

Vučić je rekao večeras novinarima da će prije toga ići u Glazgov gdje će se sastati sa mnogo predsjednika država i predsjednika vlada najmoćnijih zemalja svijeta, ali da je susret u Moskvi odlučujući.

Odgovarajući na pitanje kako gleda na izjave hrvatskih medija o izgradnji aerodroma u Trebinju, Vučić je rekao da je histerija u Hrvatskoj prisutna oko svega što radi i gradi Srbija.

On je naglasio da taj aerodrom gradi Srbija, a ne kako ga Hrvati nazivaju “Vučićev aerodrom”.

– Sve što radimo radimo za Srbiju u ovom slučaju i za Republiku Srpsku čak i za BiH, međutim meni je nešto drugo tamo zaparalo uši i oči, a to je da je to dokaz naše ekspanzionističke politike – rekao je Vučić.

On je upitao kako je moguće da Hrvati nisu optužili za ekspanzionističku politiku Francusku, koja je sa Srbijom napravila koncesioni ugovor za Aerodrom “Beograd” ili da Njemačka ima takvu politiku od Ljubljane do Sofije pošto upravljaju tim aerodromom.

Prema njegovim riječima, sve što važi za druge ne važi za Srbiju.

– A sve što ne važi za njih važi za Srbiju. Zašto, zato što je Srbija danas mnogo jača nego što je bila i oni to ne mogu da podnesu – izjavio je Vučić nakon sastanaka delegacija Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

(Avaz)