Vučić s Čovićem u Mostaru
Vučić o Dodikovim izjavama: Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH

I zato sam smatrao nedoličnim izjave pojedinih političara iz Bosne i Hercegovine koji su rušili i krišili teritorijalni integritet Srbije

Avaz.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se, tokom današnje posjete Mostaru, osvrnuo i na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o prekrajanju granica u regionu.

 – Ako me pitate šta Srbija misli o promjeni granica na Balkanu, mi smatramo da je veoma važno da svi poštuju teritorijalni integritet Srbije i Srbija poštuje teritorijalni integritet svih ostalih. Tako je bilo, nadam se da će tako i ostati. I zato sam smatrao nedoličnim izjave pojedinih političara iz Bosne i Hercegovine koji su rušili i krišili teritorijalni integritet Srbije u uvjerenju da je moguće da samo Srbija bude oštećena. Ja smatram da je to loša poruka i da niko, ni na koji način, ne treba kršiti bilo čiji teritorijalni integritet. Što se tiče odnosa prema BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbija nema nikakvih pretenzija, želja niti bilo šta slično – rekao je Vučić.

Kada je u pitanju saradnja s Miloradom Dodikom, Vučić je ustvrdio kako je ta saradnja uvijek bila dobra i u interesu Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

– A što se tiče saradnje s Miloradom Dodikom, kao predsjedavajućim Predsjedništva BiH i doskora predsjednikom RS, naša saradnja je u interesu RS, BiH i Srbije uvijek bila dobra. Vjerujem kako u budućnosti ta saradnja može biti još bolja i niko nije imao problema zbog dobre saradnje s Republikom Srbijom. Naprotiv, to naša trgovinska razmjena najbolje govori – kazao je predsjednik Srbije.

(Autor: Avaz)