Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je njegova odluka bila da prisustvuje sahrani mitropolita Amfilohija i oda poštovanje čovjeku s kojim se, kaže, nije često slagao, ali koga je cijenio kao velikog narodnog tribuna, koji se rijetko rađa.

“To je bila moja želja i obaveza, da odem i da se poklonim i ništa više”, rekao je Vučić i demantovao pisanje pojedinih medija da je tražio da govori na sahrani mitropolita.

Ističe da “kada se Srbi oko groba ne bi potukli, neko bi se čudo dogodilo” i dodao da još ne pamti u srpskoj istoriji “da smo to uspjeli da izbjegnemo”, prenosi Tanjug.

Kaže da kao narod još nisu uspjeli da odaju poštovanje na čestit način čovjeku koji misli drugačije, a za koga morate da priznate da je veliki.

“Ja sam to pokušao, a postao sam meta”, istakao je predsednik.

Vučić je upitao koga je pozvao i tražio da govori, a ako nije on, pitao je ko je u njegovo ime i od koga traženo da on govori.

“Naravno da nisam tražio da govorim, jer nije bilo ni mjesto, ni vrijeme da ja govorim, imao je mnogo bližih ljudi”, rekao je Vučić.

Uvjeren je, kaže, da je njegov odlazak u Podgoricu mnoge iznenadio i da zbog toga nisu bili “naročito srećni i zadovoljni”, ali su svi, kaže, bili ljubazni.

Vučić je istakao da je bez obzira na reakcije, njegovo mjesto, kao srpskog predsjednika, bilo na toj sahrani.

Ponovio je da ni od koga nije tražio da govori, niti ga je to, kaže, zanimalo, već je želio da pokaže značaj jedinstva srpskog naroda.

Poručio je političarima u Crnoj Gori da formiraju vladu kakvu god žele, a da će u Beogradu i Srbiji uvijek imati dobrog partnera.

Izvor: vijesti.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.