O Kosovu i RS-u se razgovaralo na sjednici Predsjedništva SNS-a

U Beogradu je danas održana sjednica Predsjedništva SNS-a, na kojoj su čelnici ove stranke, predvođeni predsjednikom Aleksandrom Vučićem, raspravljali o bitnim pitanjima za Srbiju. Međutim, ni ovaj sastanak nije protekao bez spominjanja RS-a, odnosno BiH.

Obraćajući se novinarima nakon sastanka Vučić je opet u istu ravan doveo pitanje priznavanja Kosova i postojanja RS-a.

– Veoma važno je da razumemo težinu pozicije u kojoj se nalazimo, a posebno posle promene u amenričkoj administraciji. Za očekivati je, takozvani, zajednički ili koncentrisani pritisak EU i SAD-a na našu zemlju, da ispunimo zahteve oko, kako Amerikanci neskriveno kažu, priznanja Kosova. Istovremeno EU će da koristi nešto drugačiji rečnik, ali ka istom cilju da ide, tako da za nas predstoji nesumnjivo težak period. U tom smislu treba posmatrati i sve pritiske koji će postojati oko pokušaja ukidanja kompetencija i ingerencija vlasti u Republici Srpskoj, pravljenja, kako oni kažu, funkcionalne Bosne i Hercegovine, kazao je Vučić.

Izvor: Oslobođenje

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.