Ambasadorka Kine Čen Bo izjavila je danas da očekuje da kineski stručnjaci za borbu sa korona virusom stignu u Srbiju do kraja nedjelje, a predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je na pomoći i podršci koju Kina pruža Srbiji i svim našim građanima.

“Mi smo mala zemlja i mali narod, ali smo veoma iskreno i sa velikom pažnjom pratili sve što se dešava u Kini i vjerovali u snagu vašeg predsjednika Si Djinpinga, u snagu vašeg naroda, KP Kine, u snagu svih vaših ljudi”, rekao je predsednik Srbije posle razgovora sa Čen Bo.

Vučić je istakao da je Kina uspjela, ako ne do kraja, a onda sa velikom sigurnošću da pobijedi najveću pošast savremenog svijeta, na čemu je čestitao toj zemlji.

“Želim da vam izrazim ogromnu zahvalnost na pažnji koju pružate Srbiji, jer naše su oči sada uprte u vas”, naglasio je Vučić.

On je ukazao da Srbija još nije u situaciji u kakvoj su neke druge zemlje, ali da će tako nešto uskoro uslijediti i kod nas, a da bismo izbegli taj najgori scenario, potrebna nam je kineska pomoć i podrška.

“Zato vas molim da nam pošaljete sve što možete, i nije nam tu problem novac. Da nam pošaljete od maski, rukavica… Treba nam desetine miliona maski, rukavice, respiratori… Bukvalno svega, a ponajviše nam treba vašeg znaja i ljudi koji bi želeli u Beograd i Srbiju da nam pomognu kako da iz ove teške krize izađemo a da nemamo destine i hilkjade mrtvih”, rekao je Vučić.

On je primijetio da su mu se mnogi u zemlji, ali i svetu, smejali kada je govorio o najvećem poštovanju prema predsjedniku Kine, te istakao da i danas to govori, uz sve lične nade koje su usmjerene i uperene u Si Đinpinga.

“Mi ne tražimo novac, mi tražimo nešto što je mnogo više od novca. Ovog puta tražimo kinesku ljubav, tražimo vaše ljude da nam pomognu, što je važnije od svega. A, drugo, da nam omogućite da možemo da kupimo. Beskrajno vam hvala na svemu i molim vas da prenešte moje najsrdačnije čestitke i najiksrenije pozdrave predsedniku Kine, velikom Si Djinpingu”, rekao je Vučić.

“Već smo odlučili da dajemo donaciju, a onda da posaljemo i stručnjake”, rekla je Čen i dodala je da će Vučiću u toku dana dati spisak šta će Kina sve uraditi.

“Ako sve bude dobro, nadam se do kraja ove nedjelje da će doći stručnjaci iz Kine”, navela je ona, a Vučić je na to rekao da je za Srbiju svaki dan važan.

(Kurir.rs)

Više saznajte na izvornom linku: – VUČIĆ SE IZNENADA OGLASIO NA INSTAGRAMU: Evo ko stiže u SRBIJU DO KRAJA SEDMICE, saopštio dobre vijesti! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.