On je najavio da će povodom Dana Vojske Srbije, koji se obilježava 23. aprila, biti prikazano “sve novo što imamo i što ćemo imati u naoružanju”

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da nabavka ruskom protiv-vazdušnog sistema “Pancir” predstavlja poruku “prijateljima i neprijateljima” i da je “suviše skupo” silom razgovarati sa Srbijom.

Komentirajući isporuku tog ruskog sistema Srbiji, Vulin je kazao da je riječ o potpuno defanzivnom naoružanju koje ne može da ugrozi bilo koga van granica Srbije.

“‘Pancir’ je ozbiljno PVO sredstvo i nabavka tog sistema predstavlja poruku i prijateljima i neprijateljima. Suština naše vojske je odvraćanje. Za najgore se spremate u miru, a ne kada dođe do toga”, rekao je Vulin za televiziju Pink.

On je najavio da će povodom Dana Vojske Srbije, koji se obilježava 23. aprila, biti prikazano “sve novo što imamo i što ćemo imati u naoružanju”.

Komentarišući svoj odgovor na autorski tekst bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca koji nije objavljen ni u jednom mediju, ministar je kazao da je u pitanju “glupa greška” koju je napravila njegova savjetnica za medije.

“Izvinjavam se i Kuriru i Nedeljniku, izvinjavam se svima koji su na bilo koji način time povrijeđeni, ali zanimljivo je da to radi Nedeljnik koji je objavio lažni intervju sa Trumpom. Ovdje ne važi pretpostavka nevinosti, ovdje moraš da dokažeš da nisi kriv”, kazao je Vulin.

Dodao je da će Pokret socijalista, na čijem je čelu, izaći na izbore na zajedničkoj listi sa Srpskom naprednom strankom.

“Vučić i ja smo se dogovorili još 2008. godine i tu se ništa ne mijenja. Ići ćemo zajedno na svim nivoima, meni je čast što smo saborci i što smo se izborili sa nekim od najvećih izazova”, naveo je Vulin.

(fokus.ba)