Od važnosti utakmice za nas nismo znali da je Walesu ovo zadnja šansa da ostane u igri. Zabili smo rani gol, što nije išlo nama baš na ruku jer smo se nesvjesno povukli i branili rezultat. Gol za 1-1 pao je nakon faula na Mateu, rekao je Josip Brekalo.

Hrvatska je u pretposljednjoj utakmici kvalifikacija za Euro remizirala 1-1 u Cardiffu protiv Walesa i tako odgodila odluku o plasmanu na Euro za posljednju utakmicu protiv Slovačke 16. studenog na Rujevici.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Borili smo se do zadnje minute, imali polupriliku da odvedemo utakmicu u našu korist. Najvažnije je da smo prvi u skupini i možemo očekivati pozitivan rezultat u zadnjoj utakmici – dodao je Brekalo.

“Vatreni” su poveli golom Nikole Vlašića u devetoj minuti, a Wales je izjednačio preko Garetha Balea u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela.

– U svlačionici smo govorili o tome da se držimo dogovora, da pokušamo više s loptama u dubinu jer su stajali dosta visoko. Ali nije bilo toliko prostora da dođemo u izgledne šanse. Na kraju je 1-1 dobar rezultat za nas – zaključio je Brekalo.

KAKO SU IGRALI

Rakitić i Kovačić izvan forme, Jedvaj ne može biti desni bek!

– Dobro su stajali u obrani, jako usko, znali su što radimo i kako smo dobili Slovake, sigurno su analizirali tu utakmicu. Uvijek je teško protiv takve momčadi napraviti izrazite šanse – rekao je Vlašić za Novu TV i dodao:

– Poveli smo 1-0 i povukli se. Očekivali smo da će napasti iz kontre, ali dobro su kontrolirali. Imali smo posjed, nabijali su duge lopte na njihovu špicu i 1-1 je realan rezultat.

Hrvatska je u drugom poluvremenu bila nemoćna u napadu, praktički i nije stvorila pravu priliku.

– Bio je takav osjećaj i na terenu, nismo imali izrazite šanse kao u prošlim utakmicama, kad smo imali pet, šest šansi po poluvremenu. Ali dobro su nas pokrili i nisu se išli nadigravati s nama – zaključio je Vlašić.

Izvor: Josip Tolić / 24sata.hr