0:17 Magdalena Bogić je prva nastupila u “pjesmi spasa” i izvela je pjesmu “Ima jedan svijet”. Nakon nje, Adnan i Tarik su izveli pjesmu “Ti si mi u krvi”.

Prvi je glasao Željko koji je glas dao Magdaleni, a Tonči je glasao za Adnana i Tarika. A kako je Aleksandra glasala za Magdalenu, Masimo je presudio u korist Magdalene.

Dakle, konačnom odlukom žirija, nakon “pjesme spasa” ispali su Adnan i Tarik.

0:03 Prva superfinalistica po odluci publike je Iva Ćurić, takmičarka iz grupe Željka Joksimovića. Međutim, Antoni Krištofić nije dobio dovoljno glasova publike za prolaz u superfinale i on je direktno eliminisan.

Također, Highway trio je prema odluci publike dobio svoje mjesto u superfinalu. Njima se pridružio i Bobi Mojsovski, jedini preostali takmičar iz Aleksandrine grupe.

Magdalena Bogić nije dobila dovoljno glasova da se direktno plasira u superfinale, pa će još jednu šansu dobiti u “pjesmi spasa”.

Amel Ćurić je također dobio dovoljan broj glasova za prolaz u superfinale, a njemu su se pridružili i 9 Control, dok će drugu pjesmu spasa pjevati Adnan i Tarik.

23:04 Posljednja polufinalna večer muzičkog showa X Factor Adria se održava u Beogradu večeras.

Najzanimljivije za nas je da su u prvom dijelu emisije nastupili i takmičari iz BiH, Amel Ćurić, Magdalena Bogić i Faris Pinjo u grupi 9 Control, te Adnan i Tarik.

Magdalena Bogić je nastupila sa pjesmo Ginem, grupe Magazin, a njen nastup je i pohvalio žiri.

“Imaš malo godina, a imaš ogromnu energiju i sjajan glas”, rekao je Tonči Huljić oduševljeno. I ostali članovi žirija su pohvalili Magdalenu rekavši da ima snagu i da je prelijepa.

Amel Ćurić je otpjevao večeras dvije pjesme, a Aleksandra Kovač je ostala oduševljena njegovim nastupom, rekavši kako je njegov nastup bio vrhunski.

Faris Pinjo i grupa 9 Control je i pored tehničkih problema tokom svog nastupa, iznijela pjesmu, te su na kraju zaradili i ovacije publike, ali i žirija.

“Volio bih da vas vidim u finalu”, rekao je Joksimović.

Momci iz Tončijeve grupe, Adnan i Tarik spojili su Magazin, Dinu Merlina i grupu “Deep Purple” u jedan nastup.

tarik-adnan-1

– Ovo nije bilo lako izvesti. Odlično – rekala im je Aleksandra

– Ovo je vaš najbolji nastup od kada ste u “X Factoru”, ali treća pjesma je bila višak – konstatovao je Željko.

– Falilo mi je nešto iza vas na bini, malo još pokreta jer ste djelovali usamljeno. Sve ostalo je bilo fenomenalno – rekao je Masimo.

– Adnane, nadmašio si sam sebe, a ti Tarik si najbolji pjevač ovdje. Vi ste brend koji je obilježio “X Factor”. Vidimo se u areni – rekao im je mentor Tonči.

/avaz.ba