23:50 Takmičari iz Bosne i Hercegovine Amel Čurić, Tarik i Adnan, Magdalena Bogić i Faris Pinjo, koji su večeras nastupili su izborili plasman u pofufinale X Factor Adria.

Dalje takmičenje napustili su Katarina Nina Simić, Ilija Mihailović, Milan Bukilić i David Temelkov.

Još jedna epizoda popularnog showa X Factor Adria uskoro će biti iza nas. Ove sedmice takmičari su imali priliku da sami izaberu pjesmu koju će pjevati. Za neke će taj izbor biti uspješan, a za druge će značiti kraj takmičenja.

U sinoćnjoj emisiji svi kandidati su spašeni, ali večeras će show, prema odluci produkcije X Factora, napustiti četiri takmičara, a ne dva kao do sada.

Za svoje mjesto u polufinalnoj večeri, koja će biti održana iduće sedmice, bore se i kandidati iz naše zemlje. Amel Čurić, Tarik i Adnan, Magdalena Bogić i Faris Pinjo koji je u sastavu grupe 9Control, do sada su uspjeli više puta oduševiti žiri i publiku, ali da li će to biti dovoljno za njihov prolazak u dalji krug takmičenja, saznat ćemo večeras.

Amel Čurić sinoć je ostavio bez daha članove žirija, publiku u sali, a vjerujemo i onu pored malih ekrana, kada je na sebi svojstven i jedinstven način izveo poznati hit Zdravka Čolića “Pjesmo moja”. Magdalena je večeras briljirala na sceni i još jednom pokazala snagu svog glasa interpretacijom pjesme Karoline Gočeve “Više se ne vraćaš”.

U grupnoj izvedbi pjesme “Uptown funk”, pored vokalnih, Faris je pokazao i izuzetne plesačke sposobnosti. Nakon povratka u show Tarik i Adnan su se sjajno snašli i ponovo su uspjeli podići publiku na noge izvedbom svjetskog hita Lil Waynea i Burno Marsa “Mirror”.

Među kandidatima je bilo i onih koji, prema komentarima mentora, nisu pokazali najbolje od sebe, ali ipak na kraju će publika odlučiti koga će pustiti dalje.

Našim takmičarima želimo puno sreće večeras.

/avaz.ba