Legendarni španjolski nogometaš i bivša pokretaćka snage Barcelone, Xavi (40)  spreman se vratiti na Camp Nou, ovaj put kao trener. Međutim, ima jedan uvjet.

– Želim se vratiti u Barcelonu i uzbuđen sam zbog toga. S iskustvom koje sam stekao, mislim da mogu pomoći igračima da napreduju – kazao je Xavi za lokalni katalonski list La Vanguardia pa dodao:

Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

– Međutim, to bi morao biti projekt koji počinje od nule, bez toksičnih utjecaja. Sve strukture kluba moraju raditi zajedno, ali konačna odluka je moja. Ranije nisam bio spreman, ali sada sam u Al Saddu stekao iskustvo i znanje

Xavi je ponikao u Barceloni i u klubu je proveo, računajući sve uzraste, 24 godine. Camp Nou je napustio 2015. potpisavši ugovor za katarski Al Sadd, čiji je trener od prošlog svibnja. U siječnju se nagađalo kako bi mogao naslijediti Ernesta Valverdea, ali je odlučio ostati u Al Saddu. Otkrio je i nekoliko imena koja bi uključio u svoj projekt.

Foto: Marc Aspland/The Times/NI Syndication/PIXSELL

– To su Carles Puyol i Jordi Cruyff. Oko sebe želim ljude kojima vjerujem – rekla je legenda Barcelone.

Xavi je rekorder sa 767 nastupa u dresu katalonskog velikana, a s Barcom je osvojio i 27 trofeja pri čemu četiri Lige prvaka i osam naslova španjolskog prvaka.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: HINA, Fabijan Hrnčić – Xavi se želi vratiti u Barcelonu / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.